Spelen in Bed


We-Vibe aangeklaagd om privacy schending

We-Vibe aangeklaagd om privacy schending

Nieuws woensdag 14 september 2016

Je kon erop wachten, een vrouw uit Chicago klaagt de maker van We Vibe aan vanwege de schending van haar privacy.

Na de aankondiging van de hack tijdens het hackers congres Defcon was de producent van de We Vibe ( Standard Innovation) er als de kippen bij om te verklaren dat het een veilig product is en klanten zich geen zorgen hoeven te maken. Standard Innovation moest echter wel met de billen bloot over het verzamelen van data en verklaarde het volgende:

Standard Innovation verzamelt beperkte gegevens voor de verbetering van producten en voor diagnostische doeleinden. Deze gegevens worden gebruikt in een geaggregeerde, niet-identificeerbare vorm. Processor chip temperatuur wordt gebruikt om te helpen te bepalen of de apparaat processors correct werken. En trilintensiteit gegevens worden gebruikt om te helpen beter te begrijpen hoe de product features worden gebruikt.  

De vrouw heeft in mei voor 130 dollar (116 euro) een We-Vibe Rave gekocht. Deze vibrator werkt net als de We Vibe 4 plus met de app We-Connect. Hiermee kun je chatten met je partner en de vibrator bedienen (filmpje!).

Omdat de gegevens zonder toestemming door het bedrijf worden verzameld voelt mevrouw zich geschonden in haar privacy. Uiteraard is dit een centen kwestie en wil mevrouw geld zien. Ze gaat zelfs zo ver dat ze er een 'class action' van wil maken. Hierdoor kunnen andere "gedupeerden" zich bij de rechtszaak aansluiten. Ze eisen een onbekende som geld en vernietiging van de verzamelde informatie.

Standard Innovation wil nog niet reageren op de aanklacht omdat ze deze nog niet hebben ontvangen. Maar zeggen zeer veel aandacht te besteden aan privacy en databeveiliging.

Belangrijke tip voor mensen die zich zorgen maken. Je kunt de app gebruiken zonder een account aan te maken of een emailadres te registreren. Op die manier zijn de verzamelde gegevens niet aan jou te koppelen.

Bron: Chicago Tribune