Spelen in Bed


We-Vibe reageert op bericht over Hacken We-Vibe 4 Plus

We-Vibe reageert op bericht over Hacken We-Vibe 4 Plus

Nieuws vrijdag 12 augustus 2016

Recent melden wij jullie dat tijdens de Def Con-conferentie in Las Vegas, twee presentatoren demonstreerden hoe ze een We-Vibe 4 Plus vibrator hackten. De producent van We-Vibe, Standard Innovation, voelde zich genoodzaakt om snel een reactie te geven. Hieronder wat stukken uit het statement.

Standard Innovation neemt de privacy en beveiliging van gegevens  van hun klanten zeer serieus. De hack van de vibrator is gedaan op korte afstand afstand (dat wil zeggen, binnen dezelfde ruimte). Hierbij zijn data gegevens verzameld van de vibrator-processor m.b.t. de chip temperatuur en de trillingen intensiteit. Het bedrijf is druk bezig met onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Klanten zijn in staat om onze We-Connect ™ app te gebruiken zonder te registreren en een account aan te maken. Er wordt geen naam, adres of andere identificerende informatie gevraagd om onze producten te gebruiken, met inbegrip van de afstandsbediening We-Connect functies. Standard Innovation verzamelt beperkte gegevens voor de verbetering van producten en voor diagnostische doeleinden. Deze gegevens worden gebruikt in een geaggregeerde, niet-identificeerbare vorm. Processor chip temperatuur wordt gebruikt om te helpen te bepalen of de apparaat processors correct werken. En trilintensiteit gegevens worden gebruikt om te helpen beter te begrijpen hoe de product features worden gebruikt.

Standard Innovation heeft reeds stappen ondernomen om de veiligheidsmaatregelen voor het productaanbod te verbeteren. Als onderdeel van deze inspanning, zijn er externe veiligheids- en privacy experts aangesteld om een grondige herziening van de gegevens uit te voeren met het oog op verdere versterking van de bescherming van gegevens voor klanten. Ook zal het bedrijf meer communiceren en meer transparantie bieden.

Kort samenvattend:

#  De hack is bevestigd;

# De hack kon worden uitgevoerd op korte afstand (lees: dezelfde ruimte);

# Hierbij kunnen gegevens verzameld worden over processor temperatuur en trillingsniveau;

# Dit zijn gegevens die het bedrijf ook zelf verzameld ter verbetering product;

# De app kun je anoniem gebruiken, en de verzamelde gegevens zijn dus ook anoniem;

# Ze zijn druk bezig om verbeteringen in te voeren m.b.t. de veiligheid;

# Het bedrijf zal voortaan transparanter zijn in de communicatie over verzameling van gegevens en dergelijke;

Al met al valt de hack dus wel mee. Maar dit is wel een waarschuwing voor de producenten. Gebruikers zijn zeer gehecht aan hun privacy op dit vlak en beveiliging zal dus een prominentere rol moeten gaan krijgen bij de ontwikkeling van deze producten.

Het gehele statement lees je hier